RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekker juleribba likevel

Sist oppdatert:
Color Lines danskeferge klappet til kai i Kristiansand ved 8.30-tiden i dag, og de 850 passasjerene rekker likevel julemiddagen.

Kanal 24 snakket med en rekke slitne men fornøyde passasjerer som julaften morgen kunne forlate «Christian IV».

Rundt 650 passasjerer var om bord i båten i natt, mens cirka 200 passasjerer ventet i Kristiansand for å reise over til Hirtshals.

«Christian IV» vil i formiddag losse og laste før den igjen vender baugen mot Danmark.

- Jeg er på vei ned for å ta imot båten nå. I dag er det fint vær her i Kristiansand. Det blåste fra seg i går kveld, sier markedssjef Odd Grønberg til TV 2 Nettavisen litt før 8.30 i dag.

De spesielle værforholdene som holdt skipet værfast utenfor Hirtshals i går kveld, løyet ved halv to-tiden i natt. Da hadde 420 passasjerer vært om bord siden fergen gikk fra kai 13.45 lille julaften.

- Det er nå rundt 650 passasjerer om bord. Vi tok med oss de passasjerene som skulle med 01.15-båten fra Hirtshals før vi seilte over til Kristiansand igjen. I dag tar vi en ekstratur fra Kristiansand til Hirtshals med rundt 200 passasjerer som venter på å reise over til Danmark, sier Grønberg.

De 200 har i natt ligget på hotell i Kristiansand.

- Kan passasjerene som ble rammet av forsinkelsene vente seg erstatning?

- Nei, det er force majeure når det er snakk om været. Passasjerene har fått mat og hotell, og de som var om bord fikk også lugarer, men vi snakker ikke om noen økonomisk kompensasjon, sier Grønberg.

Ifølge Grønberg har passasjerene om bord på Color Line båten tatt forsinkelsen med stor ro.

- Folk blir utålmodige når det går så langt tid, men de har forståelse for at det blir forsinkelser når det er dårlig vær, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere