RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange får samfunnsstraff

Sist oppdatert:
I fjor ble 2094 personer idømt samfunnsstraff, noe som er 55 prosent mer enn året før.

Nye tall viser at flere som er tiltalt for forbrytelser som vold, sedelighetssaker, ran og trusler nå slipper fengsel - og i stedet blir idømt samfunnsstraff.

- Tendensen er skremmende, og utviklingen representerer en ansvarsfraskrivelse fra myndighetenes side. Vi får høre fagre løfter fra politikerne om at ofrene skal stå i fokus, mens den praktiske hverdagen viser at ofrene blir glemt mens gjerningsmennene slipper stadig billigere unna, sier leder Margit Lømo i Landsforeningen for voldsofre til Dagsavisen.

Voldsutøvere, og da særlig unge som viser en positiv utvikling etter å ha begått lovbrudd, slipper ubetinget fengsel, selv i saker som omfatter svært grov og uprovosert vold og hvor offeret påføres varig skade, ifølge avisen.

Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund mener det er å gå langt over grensen å gi samfunnsstraff for ran, vold og seksualisert kriminalitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere