RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange mistenkelige transaksjoner

Sist oppdatert:
Aldri før er det rapportert om så mange mistenkelige pengetransaksjoner som i år.

I år rapporterer bankene og forsikringsselskapene om rekordmange mistenkelige pengetransaksjoner, melder Dagsavisen. Et av de vanligste triksene, som særlig eldre benytter seg av, er å tømme bankkontoen for å slippe formueskatt.

Bare i 2006 mottok Økokrim 7042 rapporter om mistenkelig transaksjoner. Det tilsvarer en økning på hele 44 prosent fra 2005.

Banksjef Hans Eid Grøholt i Sparebanken Bien sier til avisen at han tror økningen har sammenheng med de gode økonomiske tidene, og at det derfor er flere pengeoverføringer. I tillegg påpeker han at de bankansatte er bedre rustet til å oppdage mistenkelige overføringer nå enn før

I årsrapporten til Økokrim kommer det imidlertid frem at 95 prosent av alle de innrapporterte forholdene aktiveres som «registrert etterretning» uten å få noen konsekvenser for de involverte.

- Det hjelper ikke å melde fra hvis det ikke er noe mottakerapparat som kan ta det imot, sier kommunikasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) til Dagsavisen, og opplyser at FNH ser alvorlig på mengden hvitvasking.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere