*Nettavisen* Nyheter.

Rekordmange mistenkelige transaksjoner

Aldri før er det rapportert om så mange mistenkelige pengetransaksjoner som i år.

08.12.07 11:10

I år rapporterer bankene og forsikringsselskapene om rekordmange mistenkelige pengetransaksjoner, melder Dagsavisen. Et av de vanligste triksene, som særlig eldre benytter seg av, er å tømme bankkontoen for å slippe formueskatt.

Bare i 2006 mottok Økokrim 7042 rapporter om mistenkelig transaksjoner. Det tilsvarer en økning på hele 44 prosent fra 2005.

Banksjef Hans Eid Grøholt i Sparebanken Bien sier til avisen at han tror økningen har sammenheng med de gode økonomiske tidene, og at det derfor er flere pengeoverføringer. I tillegg påpeker han at de bankansatte er bedre rustet til å oppdage mistenkelige overføringer nå enn før

I årsrapporten til Økokrim kommer det imidlertid frem at 95 prosent av alle de innrapporterte forholdene aktiveres som «registrert etterretning» uten å få noen konsekvenser for de involverte.

- Det hjelper ikke å melde fra hvis det ikke er noe mottakerapparat som kan ta det imot, sier kommunikasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) til Dagsavisen, og opplyser at FNH ser alvorlig på mengden hvitvasking.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.