RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange psykisk syke til sykehus

På to år har antall unge psykisk syke som henvises til behandling ved landets sykehus, steget med 70 prosent til 4500.

- Vi kan ikke med sikkerhet si hvorfor det henvises så mange nye psykisk syke barn og unge. Noe av forklaringen er at det er flere barn og unge med psykiske problemer. Det bekymrer meg. På den annen side kan noe av årsaken til økningen i henvendelser være at flere er oppmerksomme på problemet, og at hjelpeapparatet er blitt flinkere til å henvise pasienter tidligere. Det er positivt, sier helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen (H) til Aftenposten.

Tall fra Norsk Pasientregister tirsdag viser at minst 800 flere barn og unge med psykiske lidelser får hjelp ved norske sykehus nå, sammenlignet med for ett år siden. Flere enn tidligere får hjelp, men ventetiden er blitt lenger. Gjennomsnittlig ventetid blant barn og unge innen psykisk helsevern har økt fra 79 dager for ett år siden til 87 dager nå.

Tallene viser samtidig at den totale ventetiden for behandling ved sykehusene har gått ned. For pasienter som står på venteliste, er gjennomsnittlig ventetid nå 105 dager. Det er 22 dager mindre enn for ett år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere