Gå til sidens hovedinnhold

Rekordoppslutning for Frp

Fremskrittspartiet er landets største parti, etter at de gikk frem til 22,1 prosents oppslutning på en ny meningsmåling. Arbeiderpartiet går tilbake, og er nå landets nest største parti.

Det er Opinion som har utført den ferske målingen for NRK, der Frp går ut som vinnerpartiet. Frp har en oppslutning på 22,1 prosent i den nye meningsmålingen, en oppgang på 6,7 prosentpoeng fra forrige måling, melder NTB.

Velgere tilbake hos Frp

- Jeg er godt fornøyd, men jeg vet at målinger går opp og ned og avventer den endelige og gjeldende måling den 15. september, sier Frp-leder Carl I. Hagen til NRK.

I en måling utført i slutten av august, mens oppstyret rundt Martin Schanche var på sitt verste, svarte bare 15,4 prosent at de ville stemt Frp hvis det var kommunevalg. Dette var en tilbakegang i forhold til målingen før, men nå er altså velgerne tilbake hos Frp.

Ap med Høyre hakk i hæl

Ap får i den ferske målingen en oppslutning på 19,8 prosent, og blir dermed det nest største partiet.

Høyre går fram med 1,3 prosentpoeng til 19 prosent på målingen, mens SV går tilbake med 1,1 prosentpoeng til 17,2 prosent. KrF går tilbake 1,3 prosentpoeng til 7,3 prosent.

De andre partiene har mindre endringer.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut