Gå til sidens hovedinnhold

Rekordsalg av heiskort i alpinanleggene

I fjor ble heiskortprisene satt ned med 44 prosent. Det får flere til å oppsøke alpinbakkene.

Snøen har kommet til østlandet, og mange av alpinaleggene har fått en tidlig start. Flere av østlandets skisenter har vært åpne i mange uker allerede, og melder om full vinter og gode forhold, skriver Finansavisen.

I fjor solgte norske alpinanlegg heiskort for 1.140 millioner kroner, noe som er 4,5 prosent mer enn året før, melder Hegnar. Nå har bransjen investert 500 millioner i alpinanleggene før seseongåpningen, og håper at den positive utviklingen fortsetter.

I 2015 ble prisene på sesongkort satt ned med 44 prosent, slik at flere skulle kunne besøke skibakkene etter to år med skuffende besøkstall. Sesongkortene koster i dag 2.700 kroner for en voksen, og 7.500 for en familie med to voksne og opptil tre barn under 17 år.

- Vi har solgt ganske mange sesongkort og ligger litt foran fjoråret. Mange har valgt å bli lojale gjester på grunn av de gode prisene vi har på sesongkort, sier daglig leder i Oslo Vinterpark, Espen Bengtson, til Finansavisen.

Norefjell Skisenter har hatt åpne bakker de to siste helgene, og har hatt rundt 800 gjester hver dag, noe som er en oppgang fra åpningshelgene de to siste årene. Samlet har Norefjell økt sesongkortsalget med 20 prosent i år.

Også Hafjell Aplpinsenter og Kvitfjell Alpianlegg opplevde økt omsetning i 2016, og eierne er positive til at trenden vil fortsette.

Les mer

Telenor blir verdens første operatør som lar deg kaste sim-kortet

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget