RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordstor innvandring

Sist oppdatert:
8,9 prosent av Norges befolkning har innvandrerbakgrunn. Veksten i fjor var den største som er målt.

I løpet av fjoråret økte innvandrerbefolkningen i Norge med 28.600 personer. Dette er den største veksten i innvandrerbefolkningen som er målt. Til sammen har nå 415.300 personer innvandrerbakgrunn, noe som tilsvarer 8,9 prosent av Norges befolkning, melder Statistisk sentralbyrå (SSB) i en pressemelding.

I januar 2007 besto innvandrerbefolkningen i Norge av 341.800 førstegenerasjonsinnvandrere og 73.500 personer født i Norge av to utenlandsfødte foreldre.

SSB regner som innvandrere de med to utenlandsfødte foreldre, eller mer presist; personer som verken har foreldre eller besteforeldre som er født i Norge.

Blant innvandrerne er det polakkene som er i størst framgang. Her var økningen på 7.000 personer. Deretter følger personer med bakgrunn fra Tyskland (1.600), Somalia (1.500) og Sverige (1.100).

Polakkene er nå den sjette største innvandrergruppen i Norge.

Veksten i innvandrerbefolkningen skyldes i hovedsak innvandring fra ikke-vestlige land. I dag er om lag tre av fire i innvandrerbefolkningen personer som har sin bakgrunn fra ikke-vestlige land. De utgjør dermed 6,6 prosent av befolkningen. De tre største innvandrergruppene i Norge har bakgrunn fra Pakistan, Sverige og Irak, ifølge SSB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere