RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordstort pilleforbruk

Sist oppdatert:
Vi bruker tre ganger så mye legemidler i dag som for 25 år siden.

I fjor brukte vi 15,6 milliarder kroner på registrerte legemidler. Realveksten på legemiddelomsetningen var på 6,4 prosent fra 2003 til 2004, viser nye tall fra Legemiddel- industriforeningen (LMI) som offentliggjøres i dag. Det skriver Aftenposten.

Medisinforbruket utgjør 3400 kroner pr. person, noe som ifølge avisen er en tredobing på 25 år.

Årsakene er at befolkningen stadig blir eldre, samt at det kommer nye, dyre medisiner på markedet. Staten tar 70 prosent av regningen gjennom blåreseptordningen og ved legemiddelbruk i sykehus og sykehjem.

- I internasjonal sammenheng har vi et lavt forbruk og lave priser i forhold til andre land. Legemiddelprisene i Norge går ned, så økningen skyldes økt forbruk, sier administrerende direktør Pål Christian Roland i LMI til Aftenposten.

Det er medisiner mot hjerte- og karsykdommer, samt medisiner mot astma og psykiske lidelser som dominerer listen over de 25 mest solgte legemidlene i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere