RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordtørke fører til kriseslakting

En usedvanlig tørr sommer har ført til at bønder i Gudbrandsdalen må slakte store deler av besetningen.

Nå frykter mange at denne sommeren blir verre enn tørkesommeren i 1976, skriver aftenposten.no.

- På gården min har vi målt nedbøren de siste to månedene, og det har kommet bare ni millimeter. Høyavlingen blir trolig langt under det halve av et normalår. Så langt har jeg alene tapt en halv million kroner, sier bonde Jon Odenrud i Sør-Fron til aftenposten.no.

Bonden opplyser om at han allerede er i gang med slaktingen, og han regner med å måtte slakte en tredel av de 340 dyrene før vinteren kommer.

Store deler av Østlandet er rammet av den ekstreme tørken. Det er mangel på fôr i store deler av regionen. Skjåk i Ottadalen er ett av mange steder hvor regnet har uteblitt. Der har det kommet 94 millimeter siden nyttår. Normalen er 280 millimeter for året i området som har lite nedbør.

Også i Danmark og Sverige rammet tørken hardt. Situasjonen sammenliknes også her med tørkesommeren 1976, og det er frykt for kornavlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere