RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Rekordvarm høst i hovedstaden

Sist oppdatert:
Finværet fortsetter i Oslo, mens det høljer ned i resten av landet.

Høsten i Norge er ennå ikke over, men statistikken så langt tyder på at hovedstaden går mot en rekordvarm høst.

- September måned har vært én til to grader varmere enn gjennomsnittet, og utpeker seg til å bli en av de varmeste siden 1900, sier meterolog i Storm Weather Senter Ina Ynnesdal Sulen til Nettavisen.

Hovedstaden hadde hele sju dager med temperaturer over 20 grader. Høyeste temperatur målt i september 2009 i Oslo var 23 grader.

Tørt vær
Mens resten av landet har hatt mye regn, har Østlandet sluppet unna store regnskyll og hatt en tørr og mild høst.

- For landet i sin helhet har september i år vært en våt og mild måned. Månedstemperaturen lå på en til to grader høyere, mens det kom 20 prosent mer nedbør i forhold til normalen. Unntaket er altså Østlandet, som har hatt en forholdsvis tørr og mild måned, fortsetter Sulen.

Selv om folk på Østlandet har fått kjenne kulden på kroppen et par dager nå, vil været snu, og det vil bli mildere mot helga, ifølge meterologen.

Fin høst
Og ute i Oslos gater nyter folk høstfargene og sola, selv om man må kle på seg for å holde seg varm om sommeren nå. Vi møter Pernida Pengwong, som jobber i Friluftsetaten i Oslo, og gjør beddene i parkområdet ved Rådhuset klare til overvintring.

- Høsten til nå har vært veldig fin. Vi er ute hver dag på jobb, og er nesten avhengige av at været er bra, sier Pengwong til Nettavisen.

Inger Vik Pedersen fra Hønefoss er på dagstur i Oslo i dag, og hun kunne ikke vært mer enig.

- Høsten har vært aldeles nydelig, Selv om det regnet mye i august, har hun fått fullt utbytte av høsten, med fine soldager, sier hun.

- Jeg har sittet mye ute på balkongen, en fin høst forlenger sommeren, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere