RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rektor Marianne Sivertsen Næss ser svært alvorlig på at hun og elever ved Hammerfest videregående skole har mottatt drapstrusler.
Rektor Marianne Sivertsen Næss ser svært alvorlig på at hun og elever ved Hammerfest videregående skole har mottatt drapstrusler. Foto: Montasje: Kim Gaare / Skjermdump fra Snapchat

Rektor Marianne og elever ble drapstruet

Elever: – Vi er redde for å være på skolen

iFinnmark.no: Det var på det sosiale mediet Snapchat at både rektor Marianne Sivertsen Næss og elever ved Hammerfest videregående skole har blitt truet på livet. Rektoren ser svært alvorlig på saken.

– Da jeg fikk vite om dette, tok jeg umiddelbart kontakt med politiet, sier Marianne Sivertsen Næss.

Tar vare på elevene

Hun tenker først og fremst på elevene som har blitt drapstruet.

– Dette er svært ubehagelig. Nå er fokuset på elevene som har mottatt trusler. Vi har et apparat i gang for å ta vare på de på en best mulig måte.

Omfanget av sosiale medier blir stadig større i samfunnet. Og dermed blir det enklere å komme med både trusler og trakaseringer. Marianne Sivertsen Næss sier at dette er et økende samfunnsproblem. Nå må grep tas.

– Det handler først og fremst om informasjon. Vi må ta flere grep. Det gjelder skole, foresatte og hele samfunnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

Rektor Marianne Sivertsen Næss ser svært alvorlig på at hun og elever ved Hammerfest videregående skole har mottatt drapstrusler.

Redde for å være på skolen

Elever som har blitt truet på livet ønsker ikke å stå fram navn og bilde. Anonymt forteller de om en svært skremmende situasjon. Elevene er redde for å være på skolen.

– Dette er en lite hyggelig sak. Det er klart vi er redde for å være på skolen når vi blir truet på livet, sier en av elevene.

Etterforsker

Etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen hos politiet i Hammerfest kan bekrefte overfor iFinnmark.no at de etterforsker saken.

– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en sak der både rektor og elever ved Hammerfest videregående skole har blitt truet på livet. Dette er en svært alvorlig sak. Vi har i hele dag avhørt vitner i saken. Foreløpig har vi ikke funnet ut hvem som står bak truslene, sa etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen klokken 17.15 torsdag ettermiddag.

Les flere nyheter på iFinnmark.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere