RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rektor måtte rykke ut for politiet

Politiet ba rektoren på ungdomsskolen i Hurdal rykke ut etter en innbruddsalarm midt på natta. Nå får de regningen.

- Jeg føler i ettertid at jeg ble utnyttet til gratisarbeid for politiet. Det er ikke riktig at den enkelte borgere skal bli bedt om å ta seg av politiets oppgaver. Her dreier det seg mer om prinsipper enn om penger, sier rektor Eldbjørg I. Lundby til Romerikes Blad.

Nå krever hun 1600 kroner i godtgjørelse fra lensmannen i Eidsvoll og Hurdal etter at hun ble bedt om å sjekke et mulig innbrudd på skolen midt på natta.

Vekket av politiet
Hun trodde først det hadde skjedde en ulykke i familien da politiet ringte og vekket henne. I stedet spurte de om hun var rektor ved Hurdal ungdomsskole og om hun hadde en vaktmester å sende ut. Det hadde hun ikke. Da ble hun bedt om å dra til skolen og sjekke situasjonen - og så ringe tilbake.

Falsk alarm
Rektoren sier hun var for trøtt til å diskutere. Hun dro til skolen for å sjekke. Heldigvis var det ikke noe innbrudd, men vinden som hadde tatt tak i en dør som ikke var ordentlig låst.

- Ikke rektors jobb
Men rektor ved Hurdal ungdomsskole sier hun ikke vil stille opp for politiet neste gang de ringer:

- Det er ikke rektors jobb å sjekke ut mulige innbrudd midt på natta. Det blir jo det samme som rent borgervern, sier hun til Romerikes Blad.

Lensmann Asbjørn Nerbø beklager i et svarbrev at politiet på grunn av andre oppgaver ikke fikk fullført utrykningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere