*Nettavisen* Nyheter.

Rektor til avhør

Rektor ved Verdalsøra ungdomsskole skal avhøres av politiet etter at 15 år gamle Khadar Abdulaahi Sharif nær druknet i november.

08.12.05 16:18

- Jeg skal inn til avhør i morgen. Utover det, ønsker jeg ikke å gi noen kommentar om de forholdene som er under politietterforskning, sier rektor Kjartan Høstland til VG Nett.

Det har vært krise ved Verdalsøra ungdomsskole etter at Trønder-Avisa i morges trykket saken om Khadar, som mener to medelever forsøkte å drukne ham etter en svømmetime 18. november.

Skolen har hatt PP-tjenesten (pedagogisk-psykologisk, red.anm.) på besøk. En psykiatrisk sykepleier har også vært tilstede. Ifølge rektor har det vært viktig med oppfølging overfor klassen til 15-åringen.

Rasisme
Faren til Khadar, Abdulahi Mahamed Sharif (43), hevdet overfor Trønder-Avisa at det hadde falt rasistiske kommentarer i forbindelse med at hans sønn holdt på å drukne. Blant annet skal en elev ha sagt: «Ja nå har neger'n dødd. Der var bra!».

Høstland opplyser til VG Nett at det nok har falt rasistiske kommentarer i tilknytning til saken, men at skolen har fulgt opp dette.

Politiet har torsdag avhørt noen av guttene i klassen til Khadar, som var de siste som var igjen i hallen etter timen. Politiet skal også ta nye bilder av guttene i klassen, for å se om Khadar med utgangspunkt i bildet kan identifisere den eller de han mener forsøkte å drukne ham.

«Guttestreker»
Faren til Khadar reagerte sterkt på politietterforsker Leif Gundersens uttalelse i Trønder-Avisa om «guttestreker»:

- Vi etterforsker ut i fra hans forklaring. Men vi tror vel ikke at noen bevisst har forsøkt å drukne ham. Det var nok heller en guttestrek, men som selvfølgelig ikke var ufarlig fordi han kunne ha druknet, sa han til VG Nett torsdag.

Faren får støtte fra Daha Abdi Mohamad i Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene (KIM). Mohamad mener politietterforskeren med denne uttalelsen har tatt standpunkt i saken, og at han derfor ikke burde fortsette å etterforske den.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag