RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Rengjør sykehussenger med gaffel

I mangel av egne rom og egnet vaskeutstyr må ansatte ved sykehuset i Flekkefjord ty til gafler og heklenåler for å rengjøre sengene.

Smittevernlege Geir Stangeland i Flekkefjord er bekymret, skriver Fædrelandsvennen i sin nettutgave.

- Dagens ordning er ikke tilfredsstillende og medfører økt smittefare, samtidig som ansatte ved sengesentralen får et betydelig merarbeid, sier han ifølge avisa.

Manglene ved sengesentralen ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord ble avdekket under en smittebefaring. Lenge har de ansatte etterlyst større plass og egnet utstyr for å gjøre jobben tilfredsstillende, blant annet med høyttrykksspyler.

Ifølge Fædrelandsvennen vasker ansatte sengene for hånd med kluter, og de må ligge på alle fire og bruke heklenåler eller gafler for å få hjulene rene.

Nå skal sykehuset utarbeide planer for hvordan forholdene kan legges bedre til rette for tilfredsstillende sengevask. Det opplyser driftsdirektør Per Torgersen til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere