RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Renset forurenset grunn

Sist oppdatert:
Statens forurensingstilsyn (SFT) har klart å løse miljøproblemene på de 93 mest forurensede eiendommene i Norge.

I samarbeid med Fylkesmannen i landets fylker har SFT også kartlagt behovene for opprydding i de 510 nest mest forurensede eiendommene.

Arbeidet er en oppfølging av nasjonalt mål fra 1999 om undersøkelse og opprydding av rundt 600 eiendommer med forurenset grunn innen utgangen av 2005.

- Arbeidet som SFT og fylkesmannens miljøvernavdelinger har gjennomført, innebærer et betydelig løft for å rydde opp og kartlegge forurenset grunn i Norge, sier SFT-direktør Håvard Holm.

Noe gjenstår ennå, blant annet arbeidet med to av de mest forurensede områdene og med to av de nest mest forurensede, er foreløpig ikke avsluttet.

- På de to førstnevnte områdene (Raufoss i Oppland og fem eiendommer på området Herøya i Telemark) er arbeidene forsinket fordi sakene er meget kompliserte. Arbeidet med å løse miljøproblemene pågår for fullt, heter det fra SFT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere