Restaurant sank

Slik ligger den flytende sommerrestauranten «Trossa» i elva nå. Forsikringsselskapet skal nå vurdere forliset, og forsøke å finne årsaken til at lekteren tippet over.

Slik ligger den flytende sommerrestauranten «Trossa» i elva nå. Forsikringsselskapet skal nå vurdere forliset, og forsøke å finne årsaken til at lekteren tippet over. Foto: Geir Fragell

- Vi vet ikke hvorfor den sank, sier eier.

18.08.10 09:20

Det var Petter Øygarden som tidligere i år kjøpte og brakte restaurantlekteren «Trossa» fra Risør til Porsgrunn, skriver Porsgrunns Dagblad.

Søndag lå bord og stoler og fløt i vannskorpa ved PP-brygga, etter at lekteren sank natt til lørdag eller lørdag morgen.

Tavla med barmenyen, der det blant annet står «Ølflaske 45,- og vin 65,-», holder fortsatt stand mot vannmassene, men er nå et absurd syn i den forliste balja.

- Jeg fikk en telefon lørdag ved 10-tida om at lekteren hadde sunket. Å mene noe om hva som har skjedd, blir bare spekulasjoner, sier Øygarden.

Det er Mette Kristensen på Friisebrygga Mat og Vin som har drevet sommerrestauranten ved elvebredden på Vestsida.

Det var vill jubel på lekteren forrige gang PD var der. Da hadde Kristensen fått nei til videre drift fordi skjenkepapirene ikke var i orden, men dette syntes ordfører Øystein Beyer var så urimelig at han brukte sin politiske sommerfullmakt til å sørge for at «Trossa» fikk skjenke videre.

Selv ikke ordføreren kan redde lekteren nå. Hadde den ligget på dypere vann, ville den ha vært helt borte. Bare sandgrunna holder lekteren oppe

- Det var vanlig drift med gjester og servering der til klokka 03 natt til lørdag. Det var en bursdag som ble feiret. Vi vet ikke nøyaktig når lekteren sank eller hvorfor, sier Mette Kristensen.

Det er fullt kjøkken under dekk på «Trossa». Alt dette ligger nå under vann.

Kristensen forsøker å se litt galgenhumoristisk på situasjonen, og konstaterer at hennes tid som skipper ble kort og dramatisk.

- Det er for seint å pumpe, og det er farlig å bevege seg ombord, sier hun til Porsgrunns Dagblad.

- Vi må bare la lekteren ligge der til vi kan heise den med en stor kran. Skroget overlever, men kjøkkenet er ødelagt, sier Mette Kristensen.

Hun opplyser at «Trossa» er 15 år gammel. Den skal ha kostet rundt 50.000 kroner og har tidvis hatt godt besøk i sommer.

Les flere saker hos Porsgrunns Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.