*Nettavisen* Nyheter.

Resultatløst søk etter 12-åring

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Oslo-politiet avslutter torsdag kveld foreløpig søket etter gutten som forsvant i Lysakerelva.

23.07.09 23:18

- Vi avslutter søket nå, uten resultater, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Nettavisen like før klokka 22.30 torsdag kveld.

Omfattende søk- og redningsaksjon
Da hadde et stort antall personer fra ulike nødetater og frivillige i flere timer gjennomført en omfattende redningsaksjon og søk etter 12-åringen. Litt over klokka 16 kom meldingen om at gutten hadde hoppet i elva og blitt borte.

Politi, brannvesen og helsepersonell var raskt på plass ved idrettsplassen på Røa og innledet en redningsaksjon. Den ble etter hvert trappet kraftig opp, blant annet med hjelp fra frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps, ekvipasjer fra Norske redningshunder, kajakkpadlere og dykkere.

Vannet ble også stengt av lenger opp i vassdraget slik at vannføringen gikk ned og gjorde arbeidet lettere for letemannskapene. Men søket etter 12-åringen var uten resultater.

- Vi har ikke gjort noen funn som kan knyttes til gutten, sier Hjulstad.

Så kameraten forsvinne
Den savnede var sammen med to jevnaldrene kamerater da han havnet i vannet. Kameratene har opplyst til politiet at gutten hoppet uti av fri vilje fordi han ønsket å bade.

Lokalkjente fortalte til Nettavisen på stedet at kulpen der gutten forsvant er brukt som badested, men det er fosser og stryk på denne strekningen, og de siste dagene har vannføringen vært høy.

Terrenget rundt elva der gutten forsvant er bratt og ulendt. Redningsmannskapene måtte delvis bruke sikringsutstyr og tau for å komme seg ned til vannet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag