RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Retter kritikk mot Oslo-politiet etter voldtektssak

Sist oppdatert:
- Politiets avvisende holdning kan ha gjort hendelsen enda mer belastende, heter det i fersk dom.

Oslo politidistrikt får i en fersk dom fra Oslo tingrett skarp kritikk for måten de behandlet en voldtatt kvinne på, skriver Aftenposten.

«Etter rettens syn er det en klar mulighet for at politiets avvisende holdning kan ha gjort voldtektshendelsen enda mer belastende», skriver tingrettsdommer Espen Bjerkvoll ifølge avisa.

Kvinnen var 33 år gammel da hun natt til 26. juni i fjor ble overfalt og voldtatt av to menn ved Akerselva i Oslo.

Tok sitt eget liv
Etter voldtekten gikk hun til legevakten, der hun ble beskrevet som oppskaket og utagerende. To dager før voldtekten hadde kvinnen blitt skrevet ut fra en psykiatrisk akuttavdeling.

På overgrepsmottaket sikret man biologiske spor og kvinnen ga en detaljert forklaring, men tjenestemannen fant ikke kvinnen troverdig, skriver Aftenposten. Tirsdag ble de to mennene dømt til fire år og tre måneders fengsel. Kvinnen tok sitt eget liv i desember 2013.

Tar kritikken alvorlig
Visepolitimester Gro Smogeli i Oslo politidistrikt sier distriktet tar kritikken alvorlig.

- Vi vil nå gå inn i vår organisasjon for å få alle fakta på bordet. Spesielt i voldtektssaker er det viktig med straksetterforskning. Dette skal vi være gode på. Og det skal ikke skje at sårbare fornærmede opplever at de ikke blir tatt på alvor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere