Rev bjellene av sauer

Den kvinnelige studenten holdt ikke ut lyden av sauebjeller. To dager senere fant sauebonde Hans Halkjelsvik i Volda saueflokken uten bjeller.

Hans Halkjelsvik har fått sauene ned fra beite og den siste uken hatt dem gående i et område øst for Høgskolen i Volda. I helga bla han oppringt av en kvinnelig student, som klaget sin nød: Bjelleklangen forstyrret studier og nattesøvn.

Kvinnen lurte på om sauebonden kunne fjerne bjellene, mens Halkjelsvik argumenterte med at bjellene har en funksjon. Han kom likevel på et kompromiss, og dagen etter tapet han klangkolben på de fire bjellesauene for å dempe lyden, skriver Sunnmørsposten.

Men da bonden dagen etter skulle se til sauene igjen, fant han dyrene forskremte og uten bjeller. De var revet løs sammen med klavebånd og eiermerke.

- En ting er at bjellene er dyre i innkjøp og at sauene må venne seg til nye bjeller med en annen klang. Langt verre er det at folk har sprunget rundt i saueflokken og gjort de ellers så tillitsfulle dyrene skremte og oppjaget, sier sauebonden til avisa.

Får han ikke bjellene tilbake, vil han gå til politiet med saken. Halkjelsvik vil ikke peke ut enkeltpersoner som mistenkte og sier flere personer må ha vært involvert i aksjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.