RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rev piercing ut av navlen

Sist oppdatert:
I fem måneder mishandlet 42-åringen kjæresten sin gjentatte ganger og truet med å drepe henne. En gang rev han en piercing-ring ut av navlen hennes.

Den 42 år gamle mannen og kjæresten ble sammen allerede høsten 2004. Men det var først da de traff hverandre igjen i februar i år, at voldsepisiodene skal ha begynt.

Frem til midten av juli i år utøvde mannen ifølge dommen gjentatte ganger grov vold mot kjæresten. Han truet henne tre ganger på livet, og truet henne også med at han skulle «knuse henne» hvis hun anmeldte ham. Mannen har sittet i varetekt siden 19. juli, samme dag som han fremsatte de siste truslene.

Alkohol
Da saken kom opp for Nordhordland tingrett, erkjente 42-åringen straffskyld. Han fortalte videre at han husker lite av hendelsene som skjedde i den aktuelle perioden, februar til juli i år, på grunn av alkoholmisbruk. Mannen ga likevel uttrykk for at «det ikke er grunn til å tvile på NNs fremstilling av hva som har funnet sted».

- Bare horer har piercing i navlen
Ifølge dommen skal 42-åringen flere ganger ha tatt kvelertak på kjæresten, dunket hodet hennes hardt i gulvet og veggen, og slått henne.

Da mannen så at kjæresten hadde fått seg piercing i navlen, utbrøt han «bare horer har piercing i navlen». Deretter tok han tak i ringen og rev den ut slik at hun begynte å blø kraftig.

Mannen har også, ifølge dommen, ved flere tilfeller truet henne på livet. Ved et tilfelle tok han kvelertak på henne og dunket hodet hennes hardt mot gulvet og veggen, før han utbrøt: «det tar bare et minutt å kvele deg».

Dagen 42-åringen ble pågrepet, skal han ha løftet et tung lysestake over hodet hennes og truet med at han skulle «knuse hodet hennes». Da kvinnen forlot huset, fulgte han etter henne og slo og sparket henne, før han truet med å «knuse henne» hvis hun anmeldte ham. Senere samme dag ble mannen pågrepet og har sittet i varetekt siden.

Livredd 42-åringen
Ifølge vitneforklaringer var den fornærmede kvinnen livredd for hva 42-åringen ville gjøre hvis hun anmeldte ham. Ifølge politimannen som etterforsket saken, gikk det lang tid før hun turte skrive under på anmeldelsen som var levert. Etterforskeren uttalte i retten at «han aldri har sett noen være mer redd enn fornærmede».

Retten skriver i sin begrunnelse for dommen at voldhandlingene har skjedd forsettlig, og at de har skjedd både i edru og beruset tilstand. Retten viser videre til at slik mishandling som tiltalte domfelles for kan ha alvorlige skadevirkninger, både på kort og lang sikt.

«Etter en samlet vurdering er retten kommet til at straffen passende kan settes til fengsel i et år og tre måneder», heter det i dommen.

42-åringen er også dømt til å betale eks-kjæresten 70.000 kroner i oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere