Gå til sidens hovedinnhold

Revestrek ble revestek

De to mennene satte folk i livsfare da de serverte revestek for kollegene på Namsskoganbygg.

Ifølge Namdalsavisa kan revekjøttet inneholde trikiner som kan utvikles til sykdommen trikinose – noe som kan være dødelig for mennesker.

- For noen var dette ubehagelig. Selv har jeg taklet det bra. De som gjorde dette, tenkte ikke gjennom konsekvensene, sier daglig leder Per Otto Vollan i Namsskoganbygg AS til avisen.

Han sier det hele var ment som en spøk.

- Stram, ekkel smak
Revekjøttet ble fortært før jul og ifølge avisen var alle så glupske at bare reveskanken var igjen når måltidet var over.

Den ble brukt for å sjekke om det var trikiner i kjøttet.

Distriktssjef John Bjarne Falck ved Mattilsynet i Namdal sier prøvene var negative. De sultne gjestene, trolig rundt ti personer, kunne derfor puste lettet ut.

Vollan sier at reven ikke var noen stor smaksopplevelse.

– Jeg syntes ikke det var noe godt. Det var en litt stram, ekkel smak. Jeg og flere med meg konkluderte med at det kanskje kunne være røkt kjekjøtt, sier Vollan til Namdalsavisa.

- Livsfarlig
Veterinær Martin Kaldahl ved Grong Dyreklinikk, advarer mot å spise kjøttetende dyr som ikke er kontrollert og sier det kan være livsfarlig.

– Jeg ville blitt forbannet hvis jeg ble lurt til å spise rev eller andre individer som spiser andre dyr, sier Kaldahl til avisen.

Oppfordrer til politisjekk
- Jeg oppfordrer politiet til å sjekke om avlivningen av dyret var brudd på viltlovens bestemmelser om jakttid og avlivningsmetoder. Jeg har tiltro til at politiet sjekker de mistenkelige forholdene i saken, sier Lise Kleveland Karlsrud i Dyrevernalliansen til TV 2 Nettavisen.

- For oss er det viktigst å vite om det er noen bajaser som her har vært ute og skutt for spøken skyld, eller om de har avlivet dyret på en human måte, sier Karlsrud.

Namdalsavisa skriver at saken ble politianmeldt muntlig på mandag.

- Dersom kjøttet hadde vært infisert med trikiner, ville det åpenbart vært snakk om et alvorlig straffbart forhold. Når det ikke var trikiner, er det mulig at saken henlegges «som intet straffbart forhold», sier lensmann Herolf Nordaune i Grong til avisen.

Les mer om fjellrev her.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus