RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rike på norsk nettsex

Sist oppdatert:
Netthalliker tjener opp mot 100 millioner av kroner på salg av sex via norskdrevne nettsteder.

- Uten disse nettstedene, ville ikke dette markedet fungert like effektivt, sier politiadvokat Jørn Mejdell Jakobsen i Kripos til Avisenes Nyhetsbyrå.

Kripos mener det er grunn til å tro at netthallikene har hatt en samlet omsetning på over 100 millioner kroner de siste fire årene.

Ett av disse nettsdene drives av firmaet Fimas Group, som holder til i Oslo. Tall fra Brønnøysundregistrene viser at selskpapet har hatt en inntekt på 6-7 millioner kroner hvert år. Det fleste kommer fra kontaktannonser der det direkte eller indirekte tilbys sex.

Jon Bjåen, som eier Fimas Group, sier nettstedet bare er et kontaktbyrå, og at han ikke har noen betenkeligheter med å drive det.

Kripos har tidligere avslørt nært samarbeid mellom nettsteder og halliker. Mange halliker lar jentene være på reisefot i korte perioder for å gjøre det vanskeligere for politiet å spore virksomheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere