RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rikingenes ferieluksus

(Olav Steimler)
Sist oppdatert:
På dette cruiset nyter milliardærene ferien i Norge. Ingen vet hvem de er, reiseruten er hemmelig, og prisen er 800.000 i uka. Se bildene.

M/S «Grace » flyter nå sakte mellom holmer og skjær på Vestlandet. Skipseier, norgesvenn og riking Henk Koster forteller til TV 2 Nettavisen at de nettopp har avsluttet et cruise med 8 milliardærer ombord.

Se flere bilder nederst i saken

Nå skal de plukke opp 10 nye – om mulig enda rikere – til et nytt ukescruise langs kysten. Prisen er ca 800 000 kroner pr uke. Da kommer mat og vin i tillegg.

Men prisen skremmer ikke disse gjestene.

Suksess
Skreddersydde eksklusive cruise i vestlandets skjærgård - for ekstremt rike - har blitt en suksess.

Det er flere private små cruiseskip som akkurat nå seiler rundt med milliardærer og kjendiser om bord.

Mannskapet på «Grace» satte krabbeteiner i Sunnfjord i går. Det er det enkle livet langs kysten og naturen som fascinerer mest, hevder mannskapet.

Vil samarbeide
Henk Koster sier til TV 2 Nettavisen at han ønsker profesjonelle samarbeidspartnere for å videreutvikle konseptet med rikmannscruice.

«Grace» er bygget for norske farvann og er perfekt for opplevelse. Nå har vi kundene, og de første turene har vært en suksess. Planen er å finne norske eiere som kan være med å utvikle konseptet.

Penger og god tid
Mange hevder at «Grace» er blant verdens vakreste skip. Hun ser ut som en miniutgave av de gamle atlanterhavsdamperne. Båten er bare noen få år – men er bygget i gammel stil.

Den cirka 350 bruttotonn tunge og 40 meter lange båten har kapasitet til normalt ti gjester. Der er gjennomført luksus. I en av lugarene er det piano. Badene har det råeste som finnes i marmor, fliser og speil. Alt spesialdesignet.

Edelt treverk i dekk og lugarer. To rustfrie kjøkken i gourmetklassen. Tung messing og marmor. Selvsagt med eget bibliotek.

Dette er for folk med mye penger og god tid. To motorer med til sammen 1200 hester gir cruisefart på ti knop. Toppfarten kan komme opp i 13 knop om nødvendig.

Torsk og laks
MS «Grace» tilbyr langt fra masseturisme og cruise-kø i norske fjorder. Her er det snakk om et cruise langs norskekysten, med Lofotfisket, laksefiske i en god norsk lakseelv eller jakttur i fjellet.

Gjestene lokkes med egne fjorder og skreddersydde ruter. Norge er unikt, sier Koster. Det er ikke bare fjorder og fjell. Det er kystkultur, kunst, historie og levesett.

- For de eksklusive gjestene er dette unikt. Det finnes ikke maken, sier han begeistret

Leie av skipet inkluderer full besetning på sju personer.

- Vi engasjerer kjente kokker og satser på det beste som kan serveres i matveien, sier Henk Koster.

Les mer på våre båtsider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere