RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen

Riksadvokaten beklager mild drapsdom

Sist oppdatert:
Etter at Høyestereett nektet å skjerpe straffen på ti års fengsel, skrev riksadvokat Tor-Aksel Busch et personlig brev til de etterlatte der han beklager at straffen er så mild.

Vinskribent Tom Prent (58) lå og sov da den mentalt forstyrrede leieboeren trengte seg inn på soverommet og uten forvarsel begynte å hugge løs på mannen. Prents kone ble skadd da hun prøvde å beskytte ektemannen.

Påtalemyndigheten har hele tiden bedt om 14 års fengsel for gjerningsmannen, noe som er langt over snittet for forsettlige drap. Lagmannsretten valgte imidlertid å dømme mannen til ti års fengsel, og Høyesterett har nå bestemt at dommen skal bli stående.

Dette har fått påtalemyndighetens øverste leder, riksadvokat Tor-Aksel Busch, til å gå til et helt uvanlig skritt, skriver Aftenposten.

«Dette er sikkert en ny skuffelse for dere. Personlig beklager jeg resultatet», skriver han i et personlig brev til avdødes svoger. Det er «uheldig» at Høyesterett ikke ville høre påtalemyndighetens argumenter, og nå er det ikke mer påtalemyndigheten kan gjøre med saken, skriver han videre. Han håper tiden vil «mildne de åpne og sviende sårene».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere