RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rikshospitalet tok ut pasients hjerte, men donorhjertet kom aldri


Illustrasjonsfoto:
Illustrasjonsfoto: Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix
En eldre mann ble liggende på Rikshospitalet uten hjerte i ett døgn fordi legene opererte ut det gamle hjertet hans før det viste seg at donorhjertet var sendt til en annen pasient.

Den alvorlig hjertesyke mannen døde noen uker senere, skriver VG.

– Systemet har fungert i 40 år, men det sviktet dessverre flere ganger i dette tilfellet, sier overlege Arnt E. Fiane, som leder hjerte-, lunge- og karklinikken ved sykehuset.

Donorhjertet ble sendt til en annen akutt syk pasient et annet sted mens legene i operasjonsstuen i Oslo trodde hjertet var på vei. Legene vurderte at det gamle hjertet ikke kunne opereres inn igjen, skriver avisen.

Rundt ett døgn senere fikk sykehuset tak i et nytt donorhjerte, men Fiane sier mannen ble sykere av å ligge så lenge uten hjerte.

– Helsetilsynet har fått varsel om saken, har vært på stedlig tilsyn og er i ferd med å behandle saken. Det er alt vi kan si foreløpig, sier tilsynets kommunikasjonsdirektør Nina Vedholm. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere