RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ringte etter hjelp fra kantret båt

Sist oppdatert:
Da jollen han satt i kantret, visste mannen råd. Han holdt mobiltelefonen tørr og ringte politiet.

Det ble iverksatt en stor leteaksjon i området utenfor Bø i Vesterålen natt til torsdag etter at politiet mottok en noe uvanlig telefon klokken 03.35.

- En mann ringte nødnummeret vårt, 112, og sa at han lå på kjølen av jolla som hadde tippet over. Vi satte vedkommende over til Hovedredningssentralen i Nord-Norge som fikk sendt ut helikopter, redningsskøyte, kystvakt og varslet båter i området, forteller operasjonsleder Svein Tore Engen i Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Etter halvannen time kunne pilotene på Sea King helikopteret fra Bodø melde fra om at de hadde oppdaget mannen.

- Mannen hadde klart å svømme i land på et skjær. Helikopteret plukket han opp. Han var kraftig nedkjølt, men det var ikke livstruende, forteller Engen.

Mannen er nå fraktet til Stokkmarknes sykehus for behandling. Politiet vet foreløpig ikke hvorfor jolla 8-9 fot kantret. Stedet hvor vedkommende ble funnet var noen kilometer unna der han hadde lagt ut tidligere på natta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere