Gå til sidens hovedinnhold

Ringte kjæresten under gisseldrama

Rømling holdt jenter som gissel under ran.

(iOslo.no) Fredag 13. juni i fjor ble Kiwi-butikken på Helsfyr ranet av to maskerte menn. De to hadde gjemt seg inne i butikken til den stengte, og hoppet plutselig fram og rettet soft guns mot betjeningen.

Den ene raneren (21) var på rømmen fra soning, mens den andre (25) hadde en måneds soningsavbrudd. Men etter ranet bar det rett tilbake i fengsel. Nå er de to mennene dømt i Oslo tingrett.

Etter å ha inntatt diverse narkotika og piller, bestemte de to mennene seg for å rane butikken. Etter å ha holdt pistolen mot bakhodet til en av ekspeditørene i butikken, forsøkte de å få henne til å åpne safen på bakrommet.

Da hun ikke kunne åpne safen, gikk de bort til kassene istedenfor. De var imidlertid utstyrt med såkalt Safe-Guard, noe som gjorde at de ikke fikk opp kassene heller.

Deretter forsøkte de seg på Lotto- og tippekassen, hvor de fikk med seg en liten sum penger. Men ranerne kom ikke langt med pengene.

En kunde hadde nemlig sett de to gjemme seg i butikken, og meldte fra til politiet. Ikke mindre enn 16 patruljer, et helikopter og en gisselforhandler rykket ut.

Etter en halvtime inne i butikken oppdaget ranerne at de var omringet av politiet. Ifølge dommen tok de da av seg maskene, tok noen piller og ringte sine advokater og kjærester.

Deretter fant 25-åringen fram noen brødkniver, som han truet en av de ansatte med.

Etter en time inne i butikken, kastet de to finlandshettene og våpnene, og gikk ut med armene over hodet.

- Jeg kan bekrefte at to menn er pågrepet i forbindelse med ransforsøket, sa operasjonsleder Britt Børve ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Begge de to mennene har tidligere blitt dømt for ran.

I Oslo tingrett ble begge to dømt igjen. 25-åringen fikk to år og to måneders fengsel i straff, mens 21-åringen fikk ett år og syv måneder.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter