*Nettavisen* Nyheter.

Ringte sextelefon fra kommunestyret

Ordfører Harald Nessjøen i Lunner liker dårlig at noen har ringt telesex-selskaper fra rådhuset.

20.12.06 13:59

Kommunen har anmeldt saken til politiet, skriver avisen Hadeland.

I anmeldelsen skriver ordfører Harald Nessjøen og økonomisjef Anne Grønvold at «det oppleves som svært ubehagelig å motta faktura for disse tjenestene».

Fra kommunestyresalen
Til sammen seks ganger er det blitt ringt fra rådhusets telefoner til tre ulike telefontjenesteselskaper på kveldstid. Oppringningene har skjedd i perioden fra april til november i år.

Først ble to telefoner tatt fra kommunestyresalen. Da dette ble kjent, ble telefonen sperret. Men den ivrige «hotline»-oppringeren ga seg ikke. I formannskapssalen sto det også en telefon, og denne ble brukt til de to neste telefonene. Da også denne ble sperret, ble oppringningene gjort fra et møterom.

Regningen for samtalene er på 1900 kroner. Kommunen har sendt innsigelser på regningen fordi de mener kommunen ikke skal betale for samtaler som ikke er del av tjenesteproduksjonen i kommunen.

Ringte Hot-line
Regningene kommer blant annet fra selskapet Hot-line LTD, som driver med telesexsalg i Norge. I tillegg er det blitt ringt til Tele 6 Europe Ltd, og Nordisk Nettmagasin AS.

- Vi har ingen konkrete personer som vi mistenker. Vi har prøvd å gjøre det vi kan for å finne det ut, sier økonomisjef Anne Grønvold i Lunner kommune til Nettavisen.

Grønvold kan ikke si om det er sex-telefoner som er tatt fra rådhuset, men bruker beskrivelsen «underholdningstjenester» om telefonene som er tatt.

Hun opplyser at man må ha adgangskort for å komme inn i rådhuset, og at de derfor kan sjekke hvem som har gått inn og ut i det aktuelle tidsrommet.

- Men det kan jo være flere som har gått inn på samme kort, sier økonomisjefen. Hun vil ikke si noe om hvor mange personer som er i søkelyset.

- Ikke tjenesteproduksjon
Grønvold påpeker at dette ikke er en ønskelig situasjon for kommunen.

- Vi har sendt innsigelser mot noen av regningene fordi vi mener vi ikke hefter for telefoner som ikke er en del av kommunens tjenesteproduksjon, sier hun til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.