*Nettavisen* Nyheter.

Risholts umulige valg

Lørdagskvelden blir meget spesiell for Roger Risholt. Da kan klubbene i hans hjerte ødelegge for hverandre.

27.10.05 13:24

- Jeg håper at Start vinner seriegull. Og jeg håper selvfølgelig at Frerikstad berger plassen i eliteserien, sier Roger Risholt til TV 2 Nettavisen.

Fra sin nye base i Århus følger 26-åringen sine to tidligere klubber i den uhyre spennende sluttspurten i eliteserien.

Start kan vinne gull. Og Fredrikstad kan fortsatt berge plassen. Problemet er at det ene fort kan utelukke det andre, i og med at de to lagene møtes i siste serierunde.

Fredrikstad beholder imidlertid kvalifiseringsplassen selv med tap, forutsatt at også Aalesund taper sin kamp mot Viking.

Sørlending og FFK-gutt
Roger Risholt startet sin toppfotballkarriere i Start.

- Jeg kommer fra Arendal, og da var Start et naturlig valg. Og Start har fortsatt en plass i mitt hjerte, medgir Risholt.

Men det har også Fredrikstad, som Risholt var med og spilte opp fra 2. divisjon til eliteserie før han takket for seg i sommer. Risholt understreker at han fortsatt utelukkende har positive relasjoner til FFK.

- Det var aldri noen konflikt mellom meg og Drillo, slik det kanskje ble skapt et inntrykk av. Jeg hadde forventet å ta et par steg som spiller, men prestasjonene ble mest på det jevne. Sånn sett var det nok best for alle parter at jeg reiste til Danmark.

Håpløst å velge
Etter overgangen til AGF Århus har Risholt vært mye plaget av skader, men nå er han tilbake for fullt. Kontrakten er på tre år.

- Men jeg utelukker ikke at det kan bli aktuelt med en retur til norsk fotball, sier Risholt.

- Hvis du må velge mellom gull til Start eller at Fredrikstad berger plassen, hva sier du da?

- Det blir et umulig valg. Det tror jeg du forstår.

PS. Roger Risholts bror, Kai Risholt, har spilt tre kamper for Start denne sesongen, og får gull hvis Start vinner serien. Kai Risholt spiller nå i Hønefoss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.