*Nettavisen* Nyheter.

Risikerer liv og helse

Foto: Scanpix/Tor Richardsen (Illustrasjon)

Mens T-banen er fullstappet, har førerene lov til å snakke i mobiltelefon samtidig som de fører toget.

11.01.07 12:51

(iOslo) Det finnes ingen klare regler for om togførere får snakke i mobilen mens de er på jobb. Torsdag ble en togfører tatt bilde av mens han kjørte T-bane i rushtiden og snakket i mobilen samtidig, skriver Dagbladet.

Ifølge Plan- og utredningssjef i Trygg Trafikk utgjør dette en risiko for passasjerene.

- Prinsipielt anbefaler vi alle som ferdes i trafikken å ikke snakke i mobilen mens de kjører. Grunnen til det er at samtalen tar vekk oppmerksomheten fra kjøringen. Det samme vil gjelde for t-bane, men kanskje i mindre grad enn på veiene. Samtidig må de jo være oppmerksomme når de kjører inn og ut av perrongen, sier Tori Grytlid til iOslo.no.

- Det som er gjeldende politikk hos oss per dags dato, er at det ikke er noe uttrykkelig forbud mot å bruke privat mobiltelefon. Vi anbefaler det ikke, for det heter at togfører ikke skal la seg distrahere. Men det er altså ikke noe forbud mot dette, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til avisen.

Han påpeker allikevel at regelverket er klart på at togførerne ikke skal gjøre noe som tar fokus vekk fra å kjøre toget.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.