RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkke møter veggen

Sist oppdatert:
Fylkesmannen er fortsatt skeptisk til reguleringsplanen for Konglungen-området i Asker. Det kan bety fortsatt forsinkelser for Kjell Inge Røkkes byggeplaner.

Fylkesmannen offentliggjorde i går sine merknader til den nyeste versjonen av reguleringsplanen for Konglungen. Asker kommune har i flere runder bearbeidet planen for å unngå innsigelser fra blant annet Fylkesmannen.

NA24 - din næringslivsavis

Nå gjenstår kun ett problem: Strandområdet langs sørsiden av Konglungen.

Tor Arne Midtbø i Asker kommune bekreftet ovenfor Budstikka at det gjenstående området er den hardeste nøtten i planarbeidet.

- Temaet ferdsel i strandsonen er det som er den reelle, store konflikten i denne planen. Her står prinsipper mot hverandre. Vi har grunneierne på den ene siden og overordnede myndigheter på den andre siden. Kommunen står midt imellom, sier Midtbø til Budstikka.

.

Fylkesmannens miljøvernavdeling er innstilt på å trekke innsigelsen når Asker kommune kan dokumentere at planen sikrer allmennhetens tilgjengelighet til strandsonen fra landsiden og mulighet for å ferdes langs sjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere