RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røkkes håp lever

Sist oppdatert:
Det er håp i hengende snøre for Kjell Inge Røkke. Fylkestinget skal nå behandle saken. Helst før 7. juli

Dramatikken fortsetter i Røkkes byggesak. Også etter at mange trodde saken ville bli avgjort i dagens møte i Akershus fylkesutvalg.

Et flertall av representantene støttet fylkesrådmann Harald K. Hornes innstilling om at Røkkes byggeplaner skal stanses. Men Frps Hans Frode Asmyhr hadde flere kort i ermet. Han støtter Røkkes planer. Sammen med egne partifeller og Høyre sørget han for anke saken inn for Fylkestinget.

- Alvorlig
- Det er alvorlig at fylkesutvalget går inn og detaljstyrer kommunen i en enkelt byggesak. Dette et er et vedtak som er behandlet av demokratisk valgte organer i Asker kommune. Da er det nok. Det er ikke grunnlag for at fylkeskommunen skal mene noe annet om det i en enkelt byggesak, sier Asmyhr til TV 2 Nettavisen.

Nå håper han å få omgjort fylkesutvalgets vedtak.

- Rådmannen og flertallet bruker som argumentasjon at et pågående arbeide med reguleringsplan for et tilstøtenede friareale skal legge bindinger for denne saken. I så fall er dette er en sak som Fylkestinget må mene noe om fordi dette bygger på et vedtak som det har gjort tidligere. Da er det Fylkestinget som må fortolke sitt eget vedtak, sier Asmyhr.

På stedet hvil
Dermed er saken i realiteten ikke kommet lenger. Den er utsatt, og skal behandles i Fylkestinget. Dersom det politiske flertallet i Fylkestinget har den samme holdningen som i Fylkesutvalget, vil saken bli oversendt Asker kommune. Tas ikke klagen til følge, vil saken havne hos Fylkesmannen for avgjørelse.

Behandlingen i Fylkestinget må skje før klagefristen går ut den 7. juli. Dermed har man dårlig tid. Lykkes man ikke med å samle Fylkestinget innen fristen, blir det nytt møte i Fylkestinget.

Høyre og Fremskrittspartiet utgjør mindretallet som går inn for at Kjell Inge Røkke skal få gjennomføre sine planer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere