*Nettavisen* Nyheter.

Robbet butikker for 25 millioner

Omreisende tyveriligaer herjer norske butikker som aldri før. På fem måneder mener bransjeorganisasjonen HSH at bandene har stjålet varer for opp mot 25 millioner kroner.

19.09.04 09:33

- Vi har aldri opplevd dette problemet så omfattende og ikke innenfor så mange bransjer som i sommer. Nesten daglig mottar vi informasjon om at sigøynere, polske og vietnamesiske grupper lurer betjeningen og forlater butikkene med store verdier, sier sikkerhetsansvarlig Thor Martin Bjerke i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon til VG.

HSH har registrert tre miljøer som har vært særlig aktive i Norge den siste tiden. Hver gjeng har fått et eget kallenavn etter måten de opererer på. "Skjørteligaen" skal bestå av flere grupper østeuropeiske sigøynere der kvinnene fyller opp spesialsydde poser under skjørtene med kostbare varer.

"Ryggsekkbanden" dukket opp tidlig i juni. Den består trolig av flere grupper polakker som ofte oppsøker forretninger som selger byggevarer og elektrisk verktøy. Bandene fyller ryggsekker mens betjeningen er distrahert.

Klikk på bildet for å forstørre.

"Norgespakkeligaen" skal bestå stort sett av vietnamesere, og er blant annet opptatt av kosmetikk og barberblader. Ligaen går inn i butikkene med en Norgespakke fra Posten som er preparert slik at den ikke utløser alarmen når tyvene forlater butikklokalet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.