RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rocker med hjemmelaget blod

Foto: Firehouse.no
Sist oppdatert:
Røyk, bomber, blod og heftig 70-talls rock skal dra folket til Askøy lørdag. Sjekk hva som skjer i helgen.

Det kommer til å smelle alvorlig på Askøy i morgen, når coverbandene Love Hungry Men og Firehous trøkker til med AC/DC- og Kiss-låter på Bergheim. Sistnevnte lover til og med å stille med hjemmelaget blod for å få rette stemningen.

– Bassisten vår skal for første gang lage blodet selv, helt etter Gene Simmons’ egen oppskrift. Det blir yoghurt, mel, konditorfarge og egg – med eggeskall, forteller gitarist Jarle Swahn, som spiller Ace Frehley i bandet.

Bandet kommer opprinnelig fra Haugesund, og har i mange år vært landets kanskje ledende Kiss-coverband. De siste årene har spillejobbene blitt stadig færre, men Firehouse trekker fortsatt stinn brakke og får luftgitarene i sving rundt om i hele landet.

– Vi er jo blitt familiefedre og arbeidskarer hele gjengen, så det begrenser seg jo litt. Peter Criss bor i Australia, Gene Simmons i Oslo, jeg i Bergen, mens Paul Stanley jobber på plattform i Nordsjøen, humrer Swahn.

ORIGINALEN: Gene Simmons viser hvordan det skal gjøres.
ORIGINALEN: Gene Simmons viser hvordan det skal gjøres.

Nøyaktige kopier
I likhet med de fleste hardbarkede Kiss-fans, er det 70-tallet som er storhetstiden og basen for både show og setliste. Klassikere som «Deuce», «Rock & Roll All Nite», «100.000 Years» og «Detroit Rock City» er alle på plass, og bandet har lagt ned betydelig innsats i å både låte og se ut som favorittbandet.

– Kostymene våre er spesiallaget for å være helt identiske kopier av de såkalte «Alive»-kostymene Kiss brukte i 1975, med alt av sko og tilbehør, forteller Swahn.

I tillegg spiller Swahn selv en rådyr Gibson Ace Frehley Les Paul. Også frontfigur Svein Erik «Paul» Bjelland og Ragnar «Gene» Vikse spiller samme instrumenter som heltene gjorde, for å få rette sounden.

Vil ha strippere på scenen
Firehouse stiller for tiden med vikar på trommer, og drister seg derfor ikke til de helt store forandringene i låtutvalget. Men mulighetene for en eller to overraskelser er tilstede.

– Vi skal akkurat gå i gang med øvingen her, og har tenkt å dra «I Stole Your Love». Men jeg garanterer ingenting, sier Swahn.

– Har dere noen gang vurdert å kjøre noen Kiss-låter fra 80- og 90-tallet?

– Ja, vi tenker på å legge inn noen låter fra «Unmasked» fra 1980. I fremtiden kan det også hende at vi tar med låter fra hele karrieren deres. Selv har vi veldig lyst å kjøre «Take It Off» fra 1992, slik at vi kan ha strippere på scenen, ler Swahn.

Ompa- og trønderrock
Men Kiss-showet på Askøy er slett ikke det eneste som skjer i helgen. Lørdag kommer Kaizers Orchestra til sin andre hjemby for siste gang på nærmer to år. «The Grand Finale»-tour er nesten utsolgt i Bergen. Konserten i Teatergarasjen klokken 23.00 kan du bare glemme, mens det fortsatt skal være mulig å få tak i billetter til ungdomskonserten klokken 19.00.

Allerede i kveld blir det rock & roll på Garage, med trønderne i The School. Bandet har nettopp sluppet sitt første album «Espionage», og har rukket å bli et av de mest etterspurte livebandene i landet.

På Logen spilles Frode Gryttens «Bikubesong» både fredag og søndag klokken 19.30. Rett over gaten kan du se Marit Voldsæter på Ole Bull Scene, med revyen «Med ræven i fatle», fredag klokken 19.00 og 21.30, og lørdag klokken 18.00 og 21.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere