RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rocknes-dykking tidligst mandag

(Foto: Kystverkets overvåkingsfly / SCANPIX)
Arbeidet med å hente ut omkomne fra vraket av «Rocknes» kan tidligst komme i gang mandag.

–Forberedelsene er gjort. Båten er stabil og trygg, men vi står overfor en komplisert operasjon, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til NTB.

–Det er umulig å si hvor mange av de savnede som befinner seg i vraket. Vi håper at alle er der, sier han.

Det er politiet som har ansvaret for aksjonen, mens dykkingen skal utføres av Bergen brannvesen med støtte fra selskapet IMC Diving.

For tungt lastet
Sjøforklaringen fortsatte lørdag. Ifølge bt.no kom det fram at «Rocknes» lastet for mye stein.

–Da skipet var ferdig å laste singel, utbrøt kapteinen «Det ble for mye, dette her», sa formann Helge Eidsnes ved Oster Pukk og Sand på Eikefet i sin forklaring.

Eidsnes overvåket lastingen søndag kveld, dagen før skipet gikk ned.

Ifølge Bergens Tidendes nettutgave forklarte Eidsnes at lastingen var uproblematisk. Det ble lastet 900 tonn i timen.

Ba om mer
–På et tidspunkt fikk vi beskjed fra båten om at de ville stoppe lastingen fordi de skulle lese av dyptgående. Deretter kom det beskjed om at de ville ha 10 tonn til om bord for å rette opp båten. Så ble igjen dyptgående lest av. Deretter kom det beskjed om at de ville ha 30 tonn til. Vi fikk ingen begrunnelse for hvorfor de ville ha det. Da dette ble sendt om bord, stoppet lastingen, sa Eidsnes.

Eidsnes snakket med kapteinen som sa «Det ble for mye dette her, men det går greit». Ifølge Eidsnes sa ikke kapteinen noe om hvor mye han hadde fått.

Bt.no skriver at det er full forvirring om hvor mye last «Rocknes» egentlig hadde om bord. Mellom vekten på Eikefet-anlegget og båtens beregninger er det et avvik på nesten 1.700 tonn. Ifølge vitnene fra anlegget er det en feil på anleggets vekt slik at den viser for lite.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere