RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Rocknes» flyter igjen

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)
Etter tre uker i dokk kommer det vann under «Rocknes»-skroget på nytt. Om en uke skal ulykkesskipet fraktes videre for gjenoppbygging.

Fredag ettermiddag ble bergensere vitne til en skjev «Rocknes» på vei ut fra flytedokken ved Bergen Mekaniske Verksted (BMV) på Laksevåg. Skipet fikk noe slagside mot styrbord side da vannet strømmet inn i flytedokken.

- Det er riktig at hun har litt slagside, men det var vi forberedt på, sier operativ leder Roger Toftegård i BMV til TV 2 Nettavisen.

Sakte, men sikkert fyltes flytedokken med vann og skipet ble dratt ut ved hjelp av en kraftig slepebåt. «Rocknes» skal ifølge Toftegård ligge til kai ved verkstedet en uke før hun fraktes videre til det verftet som får kontrakten på gjenoppbyggingen.

- Vi har reparert bunnen på henne og fjernet masse utstyr som ble brukt i forbindelse med snuoperasjonen. Vi kommer til å bruke neste uke til å sikre og stabilisere henne enda mer, sier Toftegård.

Det er fremdeles uvisst hvem som skal reparere skipet. Fem utenlandske verft har konkurrert om kontrakten. Hvor ferden går videre for «Rocknes» blir klart først i neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere