Rocknes-ofre får full erstatning

Etterlatte og overlevende etter Rocknes-katastrofen skal få erstatning uten å måtte fraskrive seg retten til å forfølge forliset rettslig i ettertid.

Det sier skipsreder Atle Jebsen (69) til VG.

I et dokumentarprogram som ble sendt i TV 2 mandag, ble historien om ofrene og de etterlatte etter norskeide «Manila Spirit» omtalt. Her måtte de etterlatte skriftlig fraskrive seg enhver rettighet de måtte ha til å saksøke rederi eller forsikringsselskap.

Forsikringsselskapet Gard framholdt at dette, nemlig kontrakten «Release of all rights», var rutine for utbetalinger til filippinske sjøfolk. Pårørende som undertegner dette papiret, fraskriver seg alle muligheter til å forfølge forliset rettslig, uansett om det blir avslørt de groveste uaktsomheter eller forsettlige handlinger i forbindelse med forliset.

Jebsen Management, som hyrer 4000 filippinske sjøfolk på i alt 130 skip, har ikke en slik praksis.

-Vi har heldigvis ingen erfaring med slikt som dette. Men jeg er blitt informert om hva arbeidsavtalene våre med sjøfolk sier på dette punktet. Og det viser seg at de ikke er slik som tilfellet var på det omtalte skipet «Manila Spirit», sier Jebsen.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.