*Nettavisen* Nyheter.

Røde Kors dyrest i drift

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Norges Røde brukte i 2008 mer penger på administrasjon enn alle andre hjelpeorganisasjoner. Norsk Folkehjelp var mest effektiv.

21.01.10 08:00

Norges Røde Kors bruker langt mer penger på administrasjon og pengeinnkreving enn det mange andre bistandsorganisasjoner gjør. Organisasjonen som bruker pengene mest effektivt, er Norsk Folkehjelp. Det viser en undersøkelse gjennomført av tidsskriftet Kapital.

Mens 90 prosent av midlene som blir samlet inn av Norsk Folkehjelp går direkte til bistand, er det den offentlige støtten som redder regnskapet til Norges Røde Kors. I 2008 brukte nemlig organisasjonen mer penger på administrasjon og pengeinnkreving enn det de faktisk klarte å samle inn, ifølge Kapital.

For hver hundrelapp du gir til Norsk Folkehjelp, går 93 kroner til faktisk hjelp og 7 kroner går til administrasjon. Gir du pengene til Røde Kors, går en stor del av hundrelappen med til administrasjon.

Ifølge Kapital sine beregninger er Norsk Folkehjelp den hjelpeorganisasjonen som bruker bistandsmidlene mest effektivt.

- Vi har ingen magisk formel for effektiv drift, men det er klart at det er positivt og gledelig at vi kommer så godt ut i disse undersøkelsene, sier kommunikasjonssjef Tor Henrik Andersen i Norsk Folkehjelp til Klassekampen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag