*Nettavisen* Nyheter.

Røde Kors starter etterlatte-gruppe

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil gi penger slik at Røde Kors kan opprette en norsk etterlatt-gruppe etter flodbølgekatastrofen.

07.01.05 15:16

- Flere sitter i sorg, savn og med en knugende usikkerhet om hva som har skjedd med deres kjære. Derfor vil vi gi bistand til drift av en pårørende-gruppe, sa Bondevik på en pressekonferanse i Oslo fredag.

- Røde Kors skal stå for driften av støttegruppen, mens Bondevik lover at regjeringen vil sørge for penger til driften.

Ombud
Statsministeren mener det er viktig å få de pårørendes opplevelser og erfaringer med myndigheten med i evalueringsutvalgets rapport.

Han mener det ikke er naturlig nå å oppnevne en pårørende som medlem av utvalget, men er positiv til SVs forsalg om et slags ombud for pårørende og overlevende etter katastrofen.

- Det bør være en representant de pårørende kjenner kan representere deres interesser. Vi jobber med det nå, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

78 savnet
Fredag ble ytterligere en person er meldt savnet etter flodbølgekatastrofen siden forrige oppdatering fra Nye Kripos. Antallet savnede nordmenn er derfor økt til 78. Antallet nordmenn som er registrert omkommet er 13.

Fredag var alle skadde nordmenn fra katastrofeområdet brakt til Norge. Det er fortsatt noen få pårørende igjen i Thailand som leter etter sine kjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.