*Nettavisen* Nyheter.

Rødgrønt fall på ny måling

FALLER PÅ MÅLING: Sp (Trygve Slagsvold Vedum), Ap (Jonas Gahr Støre) og Sv (Audun Lysbakken) faller på ny måling. Foto: NTB scanpix

Regjeringspartiene med støttepartier holder stillingen, mens den rødgrønne blokken går tilbake på DNs partibarometer for juni. Mest av alle faller Senterpartiet med 1,7 prosentpoeng.

28.06.16 12:15

Ap faller med 1,5 prosentpoeng, mens Senterpartiet og SV faller henholdsvis 1,7 og 0,8 prosentpoeng, ifølge DNs partibarometer for juni.

Les også: Lysbakken overrasket over motstand: - Rart

Høyre får 23,2 prosent, mens Fremskrittspartiet får 17,5 prosent på meningsmålingen. SV faller under sperregrensen med sine 3,3 prosent.

Andre måling ned

For de andre partiene er oppslutningen som følger: Rødt 1,4 (+0,4), MDG 4,5 (+0,9), KrF 6,1 (+1,6), og Venstre 4,3 (+0,6).

Les også: Brexit-seier: - Vi må ha en folkeavstemning i Norge

Meningsmålingen ble laget i perioden 14-20 juni, og 1.000 personer er intervjuet per telefon. Junimålingen er utført av Sentio Research Norge.

Mandag viste Dagbladets partibarometer for juni at Ap fikk sin dårligste oppslutning siden stortingsvalget i september 2013, mens regjeringspartiene Høyre og Frp økte oppslutningen.

- Erna har vært mer synlig

Valgforsker og professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen, mener forklaringen er enkel.

- Det er en måned der statsministeren legger fram regjerings resultater, og det er mye fokus på regjeringen og ikke så mye på Arbeiderpartiet. Jeg tror det er så enkelt, sa Aarebrot til Nettavisen mandag, og konstaterte:

- Målinger er ofte et spørsmål om synlighet.

Les også: - Erna har vært mer synlig

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag