Røkke-saken vekker følelser

Industribyggeren og milliardæren Kjell Inge Røkke har mange sympatisører, også etter striden med staten om Aker-transaksjonene, men meningene er delte.

Diskusjonen går friskt på ulike debattforum på nettet, og Kjell Inge Røkke har fått en nyopprettet støttegruppe på Facebook. Det er bare noen av uttrykkene for engasjementet rundt de omstridte Aker-transaksjonene og striden mellom Røkke og staten.

Hva mener du? Har du mest tro på Røkke eller staten som industrieier, eller bør de klare å samarbeide? Si din mening nederst i saken.

- Stå på, Kjell Inge!
«Flott mann, Røkke! Synes synd på ham i dag der han måtte liksom stå og forklare noe som egentlig er Stoltenberg sitt ansvar. Crazy!! Stå på, Kjell Inge!!! Du er en flott mann som har gjort mye for Norge», skriver Karina på Facebook-gruppa.

- Udugelige politikere
«Udugelige maktsyke politikere, synsere uten alle fakta, og journalister som atter en gang har et ensidig perspektiv hever seg på Røkkes bekostning. Håper mannen “står han av” og fortsatt jobber for arbeidsplasser i Norge», skriver Grethe på Veggavisen .

Vi tok turen ut på gata i Oslo og spurte fem personer hvem de heier på i striden mellom staten og Røkke:

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Terje Pedersen (69), Oslo

- Han har redda flere arbeidsplasser ved å kjøpe opp og gjøre butikk av bedrifter som ellers ville fått problemer. Han har gjort mer enn det folk vet om. Staten bør holde seg unna eierskap i industriselskap som dette.

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Kim Haugom (28), Oslo

Jeg føler at det statlige eierskapet i selskaper som Aker er en god ting. Det dreier seg om mange tusen arbeidsplasser.

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Snorre Logan (57), Sande i Vestfold

- Røkke har skapt arbeidsplasser, ja, men han har også melket staten for mye penger. Staten bør være inne som eier, men med hard hånd.

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Helen Stranger-Thorsen (56), Ås i Akershus

- Røkke virker som en fornuftig mann. Jeg tror ikke egentlig at han er ute etter å lure oss. En kan spørre seg om staten skal være inne på eiersiden, men de kan ikke trekke seg ut nå.

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

Per Sørhaug (73), Oslo

- Staten har ikke gjort leksa si, og Røkke er en flink forretningsmann. Han har skapt arbeidsplasser, men er også flink til å flytte penger fram og tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.