RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rolig 17. mai landet over

Sist oppdatert:
Sol, regn og vind - været har vært variabelt i vårt langstrakte land. I Oslo endte 17. mai med slossing, men på dagen var prinsesse Ingrid Alexandra på slottsbalkongen i sentrum. Se bildespesial fra flere byer.

I resten av landet har 17. mai -tog, glade barn, feststemt russ og lokale arrangementer stått i fokus.

Det meste har gått etter programmet, og det har ikke vært alvorlige hendelser av noe slag, viser en ringerunde TV 2 Nettavisen har gjort til landets politidistrikt. Først på kvelden brøt det ut uroligheter og masseslagsmål flere steder i hovedstaden.

Vinket til prinsessen
Søstrene Bendicte (7) og Michelle (4) fra Nittedal var blant de mange som vinket til prinsesse Ingrid Alexandra da hun debuterte på slottsbalkongen .

På armen til mamma kunne hun skue ut over folkehavet på Slottsplassen og Karl Johan. Mange hadde tatt oppstilling foran Slottet nettopp i håp om å få se den nye prinsessen.

- De ville til byen for å se på prinsessen, sier Tone Ekmo som s ammen med døtrene Bendicte (7) og Michelle (4) hadde tatt turen fra Nittedal til Oslo sentrum og Karl Johan tidlig mandag morgen for å sikre seg en god plass foran Slottet.

Kongefamilien på Østkanten
Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit sto alle på Slottsbalkongen fra klokka 10.30 og hilste barnetoget. Lille Ingrid Alexandra fikk snart en pause fra viraket.

Tidligere på dagen hadde kronprinsparet vinket til barnetoget i Asker fra sitt hjem på Skaugum. Da barnetoget var over, reiste kongeparet og kronprinsparet til bydelen Sagene i Oslo der de overvar en dukketeaterforestilling, før de sang med på «Rosa fra Bjølsen».

Oslo kunne i likhet med resten av sør- og østlandet glede seg over et strålende vær på nasjonaldagen.

Vått på Vestlandet
I Bergen våknet innbyggerne til salutt klokka 07.00 og en morgenfrisk prosesjon. Siden gikk det slag i slag i den vestlandske hovedstaden før to av de største innslagene, hovedprosjonen og Flaggtoget. Gråvær gjorde at litt færre mennnesker enn vanig hadde tatt turen til byen, men stemningen var det likevel ingenting å si på.

I Trondheim startet dagen med musikk rundt i byens gater allerede klokka 06.45. Skolenes flaggtog starter klokka 10.00 og går til Trondheim torg.

Bondevik i Sverige

Norges statsminister Kjell Magne Bondevik tilbrakte dagen i Sverige , der han sammen med Bjørg Bondevik deltok i det norske 17. mai-toget, som gikk til folkeparken Skansen i Stockholm. Her holdt Bondevik tale for dagen.

Bondevik hadde i morgentimene samtaler med sin svenske kollega Göran Persson på hans sommerbolig ved Flen i Södermanland.

Senere på dagen dro Bondevik og hans følge til Oulu i Finland. I Finland ble ekteparet Bondevik mottatt av det finske statsministerparet – Matti og Merja Vanhanen.

Hvordan har du feiret 17. mai? skriv inn i feltet nedenfor, og del din opplevelse med de andre leserne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere