*Nettavisen* Nyheter.

Rolig morgen på Riksen

RIKSHOSPITALET (TV 2 Nettavisen): Da morgenen kom onsdag, var det lite annet enn en gjeng pressefolk og tre biler med store antenner som avslører at Norge i dag vil få en ny tronarving.

21.01.04 15:35

Den daglige dont i Rikshospitalets mottakelsesarenaer gikk som normalt i morgentimene onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skjerpet sikkerhet
Sikkerhetssjefen på Rikshospitalet hadde mer enn nok å gjøre, men den skjerpede overvåkningen rundt kronprinsessens fødsel er ikke spesielt synlig og ikke beklemmende for andre pasienter og besøkende når de kommer til Rikshospitalet.

Som vanlig kan man kjøre helt inn til inngangspartiet.

Rolig og avventende
Kun én politimann har vist seg, og da for å fortelle journalistene hvor de kunne parkere bilene sine. Stemningen må sies å være rolig og avventende. Pleiere og leger kommer på jobb og utenfra ser arbeidsdagen ut til å følge vanlig rutine.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kaldest er det for TV-teamet som må holde seg utendørs. Før morgenlyset rant, var det opp mot 16 kuldegrader ved Gaustad i Oslo.

Kommenterer ikke fødselen
Slottet, som håndterer absolutt alle henvendelser fra media, vil ikke kommentere noe mens fødselen pågår og det eneste pressen kan gjøre er å vente.

Når tronarvingen er født, følges norsk lov og kongelig kotyme. Først blir stortingspresidenten og familien varslet, deretter statsminister, høyesterettsjustitiarius og kongelige slektninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.