*Nettavisen* Nyheter.

Rolig nyttårsfeiring

2009 møtte Norge uten de store ulykkene.

01.01.09 11:58

- Vi har ikke vært arbeidsledige i natt, men det har ikke vært noe ekstraordinært, sier operasjonsleder Kjetil Trokum ved Oslo politidistrikt til Nettavisen torsdag morgen.

Les også: Verden feirer 2009
Les også: Skjøt rundt seg på nyttårsaften

På Torshov ble en kvinne skadd etter å ha fått en rakett i øyet. Også på Kvam i Nord-Trøndelag fikk en person fyrverkeri i øyet. Utover dette er det ikke meldt om alvorlige ulykker nyttårsaften, melder NTB.

- Vi har hatt en travel natt, men det virker som om det har vært mindre alvorlige hendelser enn tidligere år, sier Trokum.

Voldtekt og skyting
I Follo etterforsker politiet en voldtekt etter en fest i Vestby. Her skal en ung kvinne ha blitt voldtatt av en annen festdeltaker etter at hun sovnet på et soverom. I distriktet sør for Oslo har det vært mye uroligheter nyttårsaften.

I Hordaland brukte politiet sju timer på å få kontroll med en mann i 50-årene som skjøt skarpt i et boligfelt. Les egen sak her

Ingen storbranner
Denne nyttårsaften var den første med forbud mot pinnestyrte raketter. Det er ikke meldt om alvorlige branner i Norge.

Fyrverkeri førte til to branner i hovedstaden. På Ammerud brant et bolighus ned, mens sju personer i en høyblokk på Vestli ble fraktet til legevakt for sjekk etter at det begynte å brenne i en av leilighetene. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd i brannene.

I Follo var det to mindre branntillløp forårsaket av fyrverkeri. Også Østfold melder om noen mindre branner. På Onsøy brant en låve ned rett over midnatt, uten at politiet knytter hendelsen til fyrverkeri. Flere politidistrikt melder om lignende småbranner, men de fleste som Nettavisen har snakket med sier at nyttårsaften ble som en vanlig helgenatt.

Felles oppskyting
Flere steder i landet ble det arrangert offentlig oppskyting av fyrverkeri. I Oslo dro en stor folkemengde til Vigelandsparken for å bivåne fyrverkerifesten der, og i badebyen Drøbak samlet flere hundre seg for å se på rakettoppskytingen ved moloen på havna.

Også i Trondheim spanderte kommunen et festfyrverkeri på innbyggerne. Rakettoppskytingen foregikk ved Kristiansten festning, og et tett snøvær så lenge ut til å skape problemer. Men like før midnatt letnet det, og byens innbyggere kunne bivåne det hele uten problemer.

I Stavanger sørget kommunen for fyrverkerioppskyting hele fire forskjellige steder i byen, og brannvesenet melder at forbudet mot fyrverkeri i sentrum så ut til å bli respektert av de aller, aller fleste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag