RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rollespill mot julehandel-tyver

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Sist oppdatert:
Rollespill mot julehandel-tjuver Handelstanden i Oslo kurser ansatte med rollespill for å kunne takle ranere i den travle julehandelen.

Ved utgangen av oktober i år var det begått 82 butikk- og kioskran i Oslo. Bare i 2000, da 97 ran var registrert på samme tidspunkt, har det blitt registrert flere ran i hovedstaden, melder Aftenposten.

Desember er vanligvis den verste ransmåneden, og butikkeiere i Oslo prøver derfor nå å forberede sine ansatte på hva de kan komme til å bli utsatt for.

- Vi har nærmest sprengt kapasitet og har måttet utvide tilbudet, sier fagsjef i Oslo Handelsstands Forening (OHF) til Aftenposten.

Rollespill er en viktig del av opplæringen, og det fokuseres på de butikkansettes oppførsel:

- 80-90 prosent av sikkerheten er knyttet til de ansattes holdning. Den ansatte bør være behjelpelig, blid og imøtekommende. En potensiell raner vil da føle seg sett. Dette kan hindre at vedkommende utfører ranet, sier kursleder Geir Hovind-Breisnes fra firmaet Sikkerhetsledelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere