*Nettavisen* Nyheter.

Rømling krever løslatelse

Foto: (Scanpix)

24. april skal den drapsdømte 29-åringen møte i retten for å kreve sin frihet.

08.03.07 13:46

(iBergen.no) : Mannen som for snaue to uker siden rømte fra Sandviken sykehus, er dømt for drapet på en 49 år gammel mann om bord i danskebåten «Stena Saga» i 1994. Den drapsdømte var da bare 16 år, og ble dømt til 14 års fengsel.

Rømlingen har stukket av flere ganger tidligere. I 1999 forsvant han under en permisjon fra Ila landsfengsel, og begynte å spille ishockey på et lokalt lag i Bærum. Deretter rømte han videre til Gran Canaria, hvor han jobbet som bartender i TVNorge-prorammet «Villa Medusa». Først etter ett år på rømmen ble han tatt.

Historien gjentok seg da den drapsdømte ble løslatt mot meldeplikt i mai 2005, etter å ha sonet to tredjedeler av straffen. Først i august i fjor ble han pågrepet på nytt, og kriminalomsorgen og Hordaland politidistrikt har nå fått rettslig kjennelse i Bergen tingrett på at mannen nå må sone hele straffen, noe som betyr at han skulle vært holdt innesperret i ytterligere fire år.

29-åringens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, sier til iBergen.no at saken rundt soning av hele straffen er anket til Gulating lagmannsrett, som skal behandle saken i slutten av april. Advokaten har tidligere karakterisert behandlingen av 29-åringen som «umenneskelig og brudd på menneskerettighetene», men er nå bemerkelsesverdig taus.

– Det blir feil av meg å kommentere denne saken, sier Klomsæt til iBergen.no.

– Har du hatt kontakt med 29-åringen etter at han rømte?

– Det har jeg ingen kommentar til overhodet, sier advokaten.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.