Romøren jubler for Oslo-VM

Bjørn Einar Romøren feiret med champagne da det ble klart at Oslo får ski-VM i 2011.

25.05.06 22:51

- Dette er utrolig gøy, jubler Bjørn Einar Romøren etter at Oslos seier er et faktum.

- Dette betyr for det første at vårt viktigste nasjonalmonument blir rustet opp. For meg personlig betyr det at jeg nå kanskje vil få en treningsbakke i nærheten, noe jeg ikke har hatt tidligere, sier han til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Susanne Berg-Hansen

Mange minner
Romøren forteller at han har et svært nært forhold til Holmenkollen, hvor han har hoppet siden han var liten. Han husker godt da han som 14-åring koste seg i bakken på vinteren, med stjerneklar himmel og byens lys under seg. Nå satser Bærums-gutten alt på medalje på hjemmebane.

- Det er selvsagt et kjempestort mål å strekke seg etter. Tidligere har jeg ikke hatt så mange konkrete mål. Men å stå på toppen av bakken i VM, og se ned på kamerater og familie og byen jeg har vokst opp i - det ville ha vært virkelig stort, sier Romøren til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stemningen i taket
Sammen med hopp-kollega Sigurd Pettersen, fulgte Romøren VM-trekningen direkte på Josefine Vertshus i Oslo torsdag kveld. Til stede var også sponsorer, representanter fra Oslo kommune og en rekke ski-entusiaster.

Spenningen var til å ta og føle på da arrangøren skulle utpekes. De rundt 200 fremmøte fikk resultatet opplest direkte over telefon, og jubelen sto i taket da Oslo ble ropt opp.

Avgjørelsen ble tatt under FIS-kongressen i Vilamoura i Portugal. Hovedkonkurrentene til Oslo var Val di Fiemme i Italia og Zakopane i Polen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.