*Nettavisen* Nyheter.

Ronny får erstatning

Foto: Vannkanten/Privat

Ronny Nilsen ble invalid da et barn deiset i hodet hans, men badeanlegget nektet erstatning. Nå får han det likevel.

(iBergen.no) Den 33-årige bergenseren ble 19 prosent medisinsk invalid etter en skjebnesvanger tur i badeanlegget «Vannkanten» 14. mars 2003.

Kom som en bombe
Sammen med sønnen og en nevø besøkte han badelandet, blant annet for å lære sin da åtte år gamle sønn å svømme.

- Vi skulle bade og ha det gøy, samtidig som han lærte å svømme. Jeg hadde dem rundt en meter fra meg mens vi svømte rundt i en kanal i badeanlegget. Akkurat idet jeg hadde passert under en gangbru som gikk over kanalen, følte jeg at noe kom bak meg. Jeg fikk så vidt sett en kraftig gutt som krøket seg sammen som en «bombe» og hoppet utfor broen. Han traff meg midt i hodet, fortalte Nilsen til iBergen.no da vi omtalte saken i november.

Nektet erstatning
Resultatet ble store nakkesmerter og medisinering som har vart fram til i dag, nesten fem år etter ulykken. Men Gjensidige forsikring, som «Vannkanten» har ansvarsforsikring hos, nektet for at badeanlegget kunne klandres for Nilsens invaliditet og avslo kravet om erstatning.

Nilsen gikk da rettens vei og fredag falt dommen. Under tvil avgjorde Bergen tingrett at 33-åringen har krav på erstatning fra forsikringsselskapet.

- Barn en risiko
«Etter en helhetsvurdering basert på den aktsomhetsnormen som retten vurderer er etablert på dette rettsområdet, og hvor retten ser hen til hvem som frekventerer Badeland - herunder at barn i tiårsalderen, og tidvis også yngre barn, må påregnes å oppholde seg i Badeland uten tilsyn - skadepotensialet ved uvøren opptreden fra særlig barns side, mulighetene for å redusere risikoen for skade samt kostnadene som antas forbundet med denne formen for risikoreduksjon, er retten - under tvil - kommet til at Badeland ikke har gjort det som med rimelighet kan forventes for å redusere risikoen for skade.» heter det i den ferske dommen.

Gjensidige forsikring er dermed pålagt å betale erstatning til tobarnsfaren, men beløpet må de selv enes om uten rettens hjelp.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.