Gå til sidens hovedinnhold

- Rørende og sterk minnestund

Med ett minutts stillhet, taler og korsang - og med statsråd Kristin Clemet på besøk - samlet elever og lærere seg til minnemarkering på Lysejordet skole i Oslo.

Lysejordet var en av mange Oslo-skoler som tirsdag startet opp igjen etter juleferien. I likhet mange av de 4000 elevene i grunnskoler og videregående skoler som denne og innledet dagen med en minnemarkering i forbindelse med flodbølgekatastrofen.

- Markeringen varte nesten en time, og det var en rørende og sterk opplevelse, sa utdanningsministeren da hun fortalte om sitt møte med elevene på Lysejordet senere på dagen. Skolen har 470 elever, og alle fra de yngste til de eldste elevene deltok.

- Mange familier berørt
- Vi hadde en fin stund sammen. Elevene ga uttrykk for at de satte pris på denne sammenkomsten, sier rektor Gro Hexeberg Dahl ved Lysejordet skole i Oslo til TV 2 Nettavisen.

- Vi har ingen elever eller lærere som er savnet, døde eller skadet, men mange familier er likevel berørt, blant annet gjennom at slektninger er savnet. Vi har også en lærer i skolekorpset vårt og en tidligere elev som er blant de savnede, sier Hexeberg Dahl.

Flagging på halv stang
Onsdag blir det offisiell flagging på halv stang etter naturkatastrofen i Sørøst-Asia. Regjeringen oppfordrer til at det holdes tre minutters stillhet over hele landet klokka 12.00, samtidig med at EU-landene markerer katastrofen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken