*Nettavisen* Nyheter.

Rørt Bondevik tok farvel

Foto: Jon Eeg (Scanpix)

Statsminister Kjell Magne Bondevik varslet Stortinget om at han leverer sin avskjedssøknad til Kongen i dag.

14.10.05 11:35

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Bondevik orienterte samtidig Stortinget om at han vil anbefale Kongen om å be lederen for Arbeiderpatriet Jens Stoltenberg om å danne ny regjering.

- Det er 35 år siden jeg for første gang i 1970 stod på Stortingets talerstol som vararepresentant. Siden 1973 har jeg vært fast representant. Det har vært en ære å være folkevalgt, og jeg har hatt stor glede av arbeidet i storting og regjering i alle år. Jeg ser på det som en tjeneste for land og fol, og håper jeg har vært med på å utrette noe, sa Bondevik da han for siste gang talte til Stortinget.

Bondevik uttrykte takknemlighet for å ha stiftet vennskapsbånd på tvers av partiene gjennom sin mange år i toppolitikken.

Til Slottet klokken ett
I statsråd klokken 13.00 leverer Bondevik sin formelle avskjed. Samtidig vil han som varslet råde Kongen til å gi Ap-leder Jens Stoltenberg oppdraget med å danne ny regjering.

Etter at avskjedssøknaden er levert, fortsetter Bondevik å lede et såkalt forretningsministerium til den nye regjeringen overtar på mandag.

Slottet kommer etter statsråd til å kontakte Ap, og gi beskjed om at kong Harald vil snakke med Jens Stoltberg. En av Stortingets biler vil deretter bringe Stoltenberg opp til Slottet.

Den kommende statsministeren vil bekrefte at han er klar til å danne en ny rødgrønn regjering. Han avtaler formelt å komme tilbake med navnene på sine statsråder mandag.

Etter dette starter Jens Stoltenberg for alvor jobben med å få alle sine statsråder på plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag